:: OUR LOVE ::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

:: OUR LOVELY PRINCESS ::

:: OUR LOVELY PRINCE ::

Lilypie - Pregnancy

25 October 2013

Ini tentang kisah aku


lamanya tak update blog
hoiii...ni gara2 malas yang amat sangat ni
nak update from phone pun
alahai....semput aku nak menaipnya..
tak puas 

last update hari tu bulan september
ni dah nak masuk bulan november
lagiiii la kannn
apa lah nak jadi ngan aku ni 

aku nak cite skit la pasal perkembangan life aku
yang tak seberapa hebat ni
tapi alhamdulillah....aku tetap bersyukur dengan apa yang aku ada
dikurniakan seoang suami yang penyayang dan memahami
serta anak-anak yang comel dan menceriakan hidup aku...
Alhamdulillah...syukur sangat2

dulu aku ada cite kat sini
takde la direct bg tahu apa yang good news tu...
aku tunggu masa yang sesuai baru aku cite
yg bad news malas nak ingat..mmg sakit hati + sakit jiwa
so abaikan

actually i'm pregnant
> ni la good news tu <
huhuhu....nak pengsan rasa masa aku tahu aku positive 
tak sangka secepot ini 
adam pun belum masuk setahun
walaupun terkejut and gelisah time tu
tp aku tetap bersyukur kerana diberi peluang sekali lagi 
untuk merasai nikmat ketika mengandung
Alhamdulillah...

teringat lagi masa baru-baru kawin
time tu hidup pjj dengan husband
aku di kl dan dia di ipoh
weekend je jumpa
jadinya memang takde plan pun pasal anak ni
takde nya nak rancang2
memang la berharap akan ada tp biarla masa yang menentukan

then bila dah masuk setengah tahun kawin
still negative
nasib tak menyebelahi aku mungkin
aku ok je
begitu jugak dengan husband aku
then bila dapat tahu
adik ipar yg kawin lepas aku disahkan pregnant
hmmm.....ada skit tersentuh hati aku..skit je la
tapi aku happy je
dan yang penting
family aku and family husband aku ok
diog takde la tanya2 and mendesak sangat
diog sgt memahami

and ada jugak aku gi berurut 
pi betulkan apa yang patut
dan makcik yang aku urut tu kata
In shaa Allah
aku ada peluang untuk hamil
sebab aku takde masalah apa2
so dia suruh kitaog berusaha sedaya upaya
and jangan putus asa

masa terus berlalu...
sehinggalah tahun kedua perkahwinan kami
ada perubahan pada diri aku
memang ketara sangat2
kalau aku nak tidur aku mesti bukak baju 
bukan bukak semua ok
tapi tang perut je
sampai husband aku pun pelik
tapi takde la aku target apa2
maybe time tu pikir pasal panas je

aku pun takde la rasa mual or loya 
semuanya normal
hingga lah period aku tak datang dah dua bulan
bulan pertama tak datang aku buat dek je
memang gitu peel aku
aku bagitahu la husband aku
dia suruh aku pi beli pregnancy test
aku akur
aku ingat lagi time tu hari ahad
aku cepat-cepat pi buat test tu
and the result.....yeahhhhh...aku pregnant
wah....sangat teharu time tu
mengalir airmata kegembiraan
then cepat2 inform suami yang kebetulan kat luar rumah
tengah siram pokok bunga

hehehee...actually aku malu nak bagi tahu dia...
aku just pass the thing kat dia
then dia cakap apa resultnya
adoyaiii....dia tak paham rupanya
aku cakap aku pregnant
dia macam tak caya
hahaha
pastu bila aku tunjuk ada dua line baru dia paham
senyum je dia la pastu

sebenarnya aku ada pasang niat
incase kalau kali ni takde apa2 tanda yang aku hamil
aku nak gi LPPKN
nak try buat kat sana
and
syukur sesangat
Allah dengan rintihan kami
Alhamdulillah....

 lagi satukan aku lupa nak cite
sebelum semua ni berlaku
rumah aku didatangi seekor anak kucing
dia lah peneman suami aku di rumah 
memang manja sangat2
lepas je tahu yang aku hamil
terus kucing tu hilang
puasla kami cari and tunggu kot2 dia balik
namun hampa....
emmm....macam sesuatu kan...
mungkin kebetulan....
hanya Allah sahaja yang mengetahui....
Allahuakbar.....

to be continued......


p/s: nak off sat....huhuhuhu.....
setting dah lari..malas nak betulkan...redah je la


23 September 2013

Balik Bandor 2



Entry sebelum ni ada cite pasal kite org g sungai besar kan
Actually kite org gi 'beraya' umah bakal BIL...umah family dia
Masa raya tak sempat sampai
Jadinya pergi la lepas raya
Huhuhuhu


Disebabkan kiteorg dah inform nak datang
Maka tengahari tu makan besar la kami
Berlaukkan ketam masak lomak cili api
Udang masak boyan » masakan org boyan katanya « 
Sayur campur 
Ikan goreng
Memang kekenyangan la kami
Alhamdulillah
Semuanya sedap-sedap belaka


Lepas makan kami bersantai
Tu pun after basuh pinggan semua
And kemas apa yg patut 
Memang ramah tamah family diorg
Jadinya kami takde la segan sangat
Dah macam family sendiri pulak


Ptg tu kami ke bendang
Kami ke rumah mak kandung bakal adik ipar
Sebenarnya bakal BIL ni dijaga oleh adik mak jaga (kira mak usu dia) since dia baby lagi
Ada la sejarah kenapa dia diserahkan kepada mak usu dia


Masa kami sampai 
Padi dah dituai...
Jadinya tak dpt la nak tengok 
Pemandangan yang cantik


Tak lama pun kami kat sana
Sebab dah petang kan
Lepas tu on the way nak balik 
Kami singgah jap kat kedai kain
Ikut kata bakal mak BIL 
Kain kat kedai tu murah2
Memang murah pun
Dah la cantik2
Memang rambang mata dibuatnya


Aku beli 3 pasang je
Total semua dalam RM60++
Kain chiffon yang sangat awesome pun murah...semeter dlm RM11++
Pic yang aku attach tu kain chiffon yang adik aku beli
Memang berbaloi la
Tak silap aku nama kedai ni Kedai Banjhir...lebih kurang gitu la ejaan dia
Nanti nak beli lagi aku kirim je kat adik aku
Heheheh....


Dah siap shopping semua
Kami singgah semula rumah family bakal BIL
Minum petang
Dah dijemputkan
Takkan nak tolak pulak


Dalam pukul 6.30ptg
Kami gerak pulang
Perjalanan balik taklah seteruk masa kami nak pi sana