:: OUR LOVE ::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

:: OUR LOVELY PRINCESS ::

:: OUR LOVELY PRINCE ::

Lilypie - Pregnancy

25 May 2011

::GA Birthday Faryza::

klik banner kat bawah ni k
klu nk join GA ni

mulai 20hb mei 2011 sampai 27 mei 2011(11.59 mlm)

:: crazy join contest ::

***********************************
 baca tajuk cam apa jew
hahahaha
bukan apa
start dah join contest ni
rasa seronok pulak
ok la kan
dpt jgk isi masa yg terbuang
kot2 ada rezeki
dapat la hadiah
hewhewhew
n paling best dpt gak kenai kwn baru
 ye dak.....:P
***********************************

:: PERADUAN TEKA GOL ::

jom join contest ni
klik banner kat bawah k


actually suka sgt dua-dua team ni
meskipun tak selalu tgk football game
but alwiz follow diorg punya p'kembgan
so saya nak teka

FC BARCELONA (2) MAN UNITED (1)
 & 
FC BARCELONA (1) MAN UNITED (0)
**tak suka Red Devil kalah...tp nk wat cam maner Barca lg terror**
due date
SEPAK MULA FINAL CHAMPION LEAGUE 2011 >>> 28 MEI 2011

24 May 2011

:: cute baby contest ::

nak try this contest

sape2 nk join masih ada masa
meh klik tajuk kat atas tu k
 due date : 25.05.2011

and 
presented my lovely dotter


Nur Irdina Aleesya
now dah 6 bulan
sudah pandai melunjur ke depan
suka hisap jari
suka tgk upin & ipin
sgt suka phonic song
dah mula mam mam
n sudah tumbuh gigi

******************************
 

:: ♥ Mom & Me Sweet Photo Contest ♥ ::

  " GRAND PRIZE FOR FINALE SEASON
"VACATION" 2D1N & SPONSOR BY aNJe a.k.a MaMa_BaLQiS"



penganjur contest

penaja contest
 &

 tarikh tutup contest
25 may 2011

utk syarat2 penuh contest ni,
klik link kat bawah ni k

and
pic me n my dotter

nama anak : nur irdina aleesya bt mohamad isa
umur anak : 6 bulan

:: hp ku yg mengong ::

nape la hp ni tak boleh call out
message pun tak leh go thru
aahhhhh…tensionnya

cuma available utk
received call n sms je



tak kan nk suruh beli baru kot
no money no talk k
no budget for this year
adoidoidoi....

cam maner nih
kena cari sumber tdekat nih
bukan pinjam duit nk beli phone yer
tapi pinjam hp sudaaaa 

susah jgk hp rosak cam ni
in case ada emergency 
payahla....

23 May 2011

:: JuVaNa TiMe ::

tengah dok layan cite ni 
best tul budak2 ni b'lakon
semua mjadi
but tak sesuai utk tontonan
adik2 bawah umur
klu nak tengok gak
mak pak mesti dok sama2 k
make sure pesan kat anak2
jgn jadi mcm tu bila besar nnt


20 May 2011

:: demam panas ::

Aleesya baru je baik dr demam
hampir 2 minggu jgk la dia demam
sib baik mak sanggup dtg jaga aleesya
susah jgk org tua dok jauh ni

ni la pengalaman aku bila mana anak demam
sure tak senang hati dibuatnya
yang paling tak best
bila malam je…badan dia mesti panas
suhu tertinggi yg pernah dicatat lebih dr 39’C
nasib baik tak cecah 40’C
huhuhu…
paling sedih bila dia merengek sepanjang masa
dan mengerang kesakitan
kesian anak mama ya…
pergi klinik dah 4 kali
demam susah nak kebah
tapi Alhamdulillah…lepas mak ubatkan aleesya
demam aleesya terus hilang
syukur sangat
la ni Cuma tinggal batuk n selsema jer
harap sangat aleesya cepat sembuh

Aleesya demam ada banyak sebab
demam nak tumbuh gigi pun ya
demam nak dapat akal baru pun ya
demam terkena hujan panas pun ya > ni ada satu pak cik yg bg tau la
demam ketegur pun ya (ni org tua2 punya celita > mn tau > klu badan panas tp hujung kaki n tangan sejuk…kena ketegur la tu…tp ni pandangan org2 tua)

sepanjang demam ni
mood aleesya memang kurang baik
semua serba tak kena
klu boleh dia nak duduk dlm ribaan mama n papa dia sepanjang hari
tak mo masuk buai
tak mo tidur dalam baby cot
menyusu pun tak kuat
tapi makan lalu jer
Aleesya..aleesya…jangan la kamu demam lg ye nak
susah hati mama n papa

mama doakan kamu dikurniakan kesihatan yang berpanjangan ye nak…
mama n papa sayang kamu sangat sangat k

14 May 2011

:: mama cun camwhore bersama baby cute! ::

jom reramai kita join GA ni
mana tahu rezeki korang kan
v
v
v
v
v
v
v

dan 
v
v
v
gambar yg saya pertaruhkan
with my little princess
v
v
v



Nama : Zainatul Izlin bt Zainol
Nama anak : Nur Irdina Aleesya bt Mohamad Isa
Usia anak : 6 bulan
Tarikh lahir : 06.10.2010
Email : lynn_iz80@yahoo.com

saya nak tag myraanang

12 May 2011

:: new babysitter for aleesya ::

sebelum ni aku ada cite pasal
keadaan aleesya di taska kn
 
so disebabkan aku tak puas hati 
dengan cara diorg jaga aleesya 
aku amik keputusan cari new babysitter  
 ye la…ibu mana sanggup tengok keadaan 
anak yang murung kn 

totally keadaan aleesya mmg lain 
betul2 berubah 100%
dr seorg yg periang 
dia mjadi pendiam 
dr seorg yg ceria
dia menjadi murung
dan yg paling buat aku tersentuh hati 
bila mana dia hanya pandang aku dengan penuh makna 
bila aku memanggil nama dia 
sinar mata dia  s’olah memberitahu yg dia betul2 tak happy kat sana…
dan aku dpt dengar bisikan hati dia
"mama, papa..kenapa hantar aleesya kat sana
aleesya tak suka..diorg tak hiraukan aleesya"
ooh sayang....sedih nya mama
maafkn mama yer nak..


jadi keputusannya
aku dan hubby amik kata sepakat 
utk m'cari pengasuh yg betul2 boleh mengasuh aleesya

alhamdulillah..syukur sgt2…
nasib mungkin menyebelahi aleesya…
akhirnya bertemu jgk dengan pengasuh yg aku rasa amat sesuai…
baru shari aku hantar dia ke sana..
nampaknya ada perubahan….
wajahnya sudah kembali ceria…
Alhamdulillah....

10 May 2011

:: GEGAR BLOG MEI 2011 #1 ::






3. kategori : Fave Tech Head

08 May 2011

:: HAPPY MOTHER DAY ::

"HAPPY MOTHER DAY"
utk semua para ibu
saya doakan
semoga kalian dirahmati oleh Allah s.w.t selalu
aminnnnn

utk my lovely mum
WE LOVE U SO MUCH
AND THANKS FOR EVERYTHING



gambar ihsan dr google




07 May 2011

:: BEN ASHAARI GEGAR BLOG MAY 2011 ::

kembali lagi dengan segmen mr. ben
kali ni best
sebab ada hadiah
tapi tu tak penting
yang penting dan yang best
dapat kenal ramai kawan baru

so sape2 nak join
jom klik kat banner 
di bawah ni k

v
v
v
v
v
v
v


05 May 2011

:: thursday oh thursday ::


hari ni hari khamis
disebabkan aku busy sejak dua menjak ni
blog pun tak sempat nak update
apatah lagi bw
memang tak dan..
(kalau sempat nanti aku mesti terjah punya)

minggu ni sibukkan perihal aleesya
hari ni dah hari ke 3 hantar dia ke taska
emmm…nampaknya dia tak ok
menangis…menangis dan menangis
tapi makan n minum sib baik ok
kalau tak susah jgk aku

cuma yg tak bestnya
badan aleesya dah lebam sikit2
ada cakaran kat kaki dia
bukan sebab kena cubit or pukul
or budak lain kacau dia
tapi sebab lain
memang dia tak boleh letak dalam baby cot

sebagai alternatif aku bawak playpen ke taska
harap pas ni tak de la lebam n benjol sana sini
lantaklah apa diorg nak cakap
janji anak aku tak de parut sana sini

ohhh….cian anak aku…uwaaaaaaaaa…

actually diorg mintak aku bawak crib utk baby cot tu
boleh cover aleesya
tapi mana ada masa nak cari
nak tunggu weekend
tak sanggup aku
karang penuh lak tanda2 kat badan anak aku tu
aku bawak jer apa yang ada kan

v
v
v
v

macam dalam gambar ni
(pinjam yer tuan rumah)
comel jugak kan
tak pe la next time order


lagipun aleesya dah pandai meniarap
dah pandai pusing2 kan badan dia
kalau menangis mesti dia guling2kan badan
tu yang buatkan aku risau sgt
tak kisahlah janji anak aku ok

tak sabar nak amik dia hari ni
susah jgk hantar ke taska

hantar kat pengasuh
bab kebersihan tak berapa nak berkenan
jaga pun mcm tak ikhlas
taska lak macam ni

mana la aku nak letak anak aku ni
nk bagi mak jaga
erm...jauhnya aku rasa
walaupun boleh balik tiap2 minggu
tapi rasanya tak sama
aku dah tentu tak dapat tidur dengan dia
tak dapat main dengan dia
tak dapat uruskn makan minum dia
dan yg pasti aku mesti dilanda kerinduan 
tahap melampau punya.....