:: OUR LOVE ::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

:: OUR LOVELY PRINCESS ::

:: OUR LOVELY PRINCE ::

Lilypie - Pregnancy

28 March 2011

hari ni baru dapat update blog
setelah sekian lama bercuti...my blog pun cuti jgk
ni pun baru balik dari pantai timur
jalan-jalan g cherating ngan kemaman
ikut konvoi my laling
perjalanan yg cukup jauh untuk aleesya
sib baik sepanjang perjalanan dia ok
cuma adalah meragam sikit
tu pun sebab nak tido
dalam keta asyik layan aleesya jer
papa dia lak sibuk ngan radionya
ber'qso' ngan kawan2 konvoi 

seronok layan keletah si kecil
dah mula pandai berborak
murah dengan senyuman
penuh dengan hilai tawa 

erm...cepat betul masa berlalu
dah besar dah anak mama

mama sayang aleeysa

nanti mama update cite pasal percutian kite yer...


22 March 2011

**Hujan & no mood 4 today***

sejuknya malam ni...
hujan dari petang tadi
best tul klu dapat tido nih
aleesya dah beradu dah
nyenyak dia tido...alhamdulillah

mama tak boleh tido lagi
banyak keje nak kena buat nih
sib baik baju dah siap lipat
tinggal nak iron skit jer baju keje papa
pas tu nak sidai baju lak
nak siapkan barang aleesya
ha...lepas tu baru la boleh tido

hari ni tak de mood
pasai apa...
pasai opismate mama dok nak cuti bersalin
padahal lambat lagi nk bersalinnya
due date dia pertengahan bulan April ni
jadinya dia dah suruh mama standby this week
kot2 dia terberanak
dia dah apply cuti awai...
next week dah start cutinya
cam mano ngan cuti mama nih
mama dah apply dah..
tension lah cam ni
ermmm....tengoklah nanti
harap sgt dia masih boleh bekerja...

mama dulu pun masa waktu2 nak bersalin
masih gigih pegi keje
naik turun tangga...
tingkat 5 lagi (my mum house k...)
ok jer... 

entahla...lain org lain ragamnya...

yg pasti

mama nak cuti...nak cuti...nak cuti
nakkkkkkkkkkkkkk cutiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
(mereng ke aper mama nih... ;P)

tak leh upload gambar la pulak...aishhhhh

21 March 2011

**MC Today**

hari ni MC
dok rumah ngan aleesya
pengasuh aleesya pun demam
mama tak la sakit..cuma kepenatan n sakit kepala sikit
ye la...semalam jalan sakan kn..
g zoo taiping
pastu balik singgah kuala kangsar
papa g bawak makan laksa
yum..yum..yum...

tapi tu la..
yang tak best tu..
hujan
jalan2 waktu hujan ni leceh sikit la
lagi2 bawak budak kecikkan
semua nak kena jaga

tapi syukur lah
semuanya ok

nanti mama update cite pasal g 
taiping n kole kangsar k

jumpa lagi
da....





19 March 2011

**my 6th entry**

Hari ni baru dpt update blog....
Dua hari tak dpt nk buat entry...busy skit
Ditambah pulak dgn ragam aleesya yg suka menangis
Jenuh dok pujuk
tapi still tak boleh mredakan tangisan si kecik...
rupa2nya nak tido....tapi dia punya melalak...
aduyaiiiii.....
boleh buat jantung mama ni terhenti sekejap la...
sib baik mama ni pyabar (ohohoho....ya ker? klu papa tahu ni sure
dia akn pangkah..hehehe)
Dua malam berturut2 aleesya mragam...harap sgt la hari ni x
pulak tu...sejak dua menjak ni
mama tak cukup tido...klu kat opis tak usah cakap la...
mengantuk Ya Rabbi...mcm apa jer...
Kat depan pc pun leh terlelap jap
Apa nak jadi ni...

 ni la anak mama yg kuat menangis ni...
walau apa pun
mama SAYANGGGGG aleesya

Esok ada plan ngan FIL
Programnya....melawat Zoo Taiping
Nak bawak aleesya gi jalan2
walaupun dia kecik lg...
tapi anak mama dah bijak dah..
mesti dia excited bila tengok haiwan2 kat zoo tu


16 March 2011

**Berdua.....***

Nape tajuk mcm tu....

actually x tau nk letak tajuk apa....weeee....hehehe...bantai je la...sebenornya nk bagitahu..mlm ni dok berdua je dgn aleesya...papa dia dah kuar...g jumpa kawan...

ok la papa..jaga diri bebaik tau....jgn balik lambat sgt k...

aleesya plk dah tido...lenanya anak mama tido yer...tido la sayang..boleh la mama wat keje mama ni ngan tenang yer..
ok la..mama nk jejalan jap...ha..jejalan??? kat mana tu...xkn nk tinggalkn aleesya sorang2...ishhhh...idak ler...jejalan tgk blog kekawan ni....boleh la mama tambah kenalan kn....

aleesya tido yer......




pstttt.....pinjam gambar ni
actually gambar ni amik ms umur aleesya baru 1 bulan 13 hari....

15 March 2011

**mengantuk tahap gaban punya**

hari ni x tahu la nape mengantuk  yg amat sgt nih....huhuhu..mata ni asyik nk terkatup jer...dok jenuh menahan..tp x boleh la..seolah2 ada benda berat dok kat mataku ini....

aduyai...cam no nk buat nih...

14 March 2011

**aleesya ~ 4 months**

Hari ni bawak my lovely daughter g check up 4 months. Pg2 lg dia dah kejutkn mama n papa...huhuhu...mmg dah slalu sgt dah...dia lah org pertama yg bangkit dulu... x kasi can langsung mama n papa tido lama sikit...pulak tu klu bangun dia diam xper jgk..ni mcm nk kejutkn satu tmn lak...sore dia...huhuuh...leh wat mama panas hati skjeap...tp mama sabau...sabau...tu la baby kn...nk wat mcm mana, kena lah hadapi jgk situasi ni...

Kat klinik pun mrengek je aleesya...sebetulnya aleesya nk 'mgempeng' jer koje nya. Klu ada mama, itu adalah wajib utk aleesya. Sib baik la kat rumah pgasuh dia jadi sorg budak yg baik. X byk ragam, suka tido n x myusahkn org langsung. GOOD GIRL DEAR.....WE LOVE U SO MUCHHH K.... pandai sgt jaga diri. Tu yg mama n papa hrpkn...kat rumah sdiri xper....dah tahu dia tentu nk kn perhatian dr mama n papakn?

So, progress aleesya for 4 months ni kira ok la....berat naik...wpun x byk..still naik jgk...dr 6.2kg naik ker 6.6kg...cuma aleesya belum pandai mengiringkn badannya...ye la mcm mana nk mengiring..klu baring jer mesti menangis..pas tu plk...boleh lak angkat2 kepala....ha..tu mnunjukkan yg dia nk bangun..xnk baring ok...

risau jg bila pk bila la aleesya nk mengiring kn...tp x pe la...setiap baby perkembangan nya lain2...ada yg lambat...ada yg cepat...xkira la sayang mama....asal kamu sihat selalu ye nak...

Aleesya pun skrg dah pandai hisap jari....klu boleh satu tgn tu nk masuk mulut dia yg comel tu...dah pandai berborak ngan mama n papa...suka sgt meneran suara...dan dah mula kenal org...suka mgempeng...suka sgt window shopping...hehehe...ikut sapa nih? 

X lama lg dah nk masuk 5 bulan....apa progress tbaru aleesya...kite tunggu dan lihat k..

Da......

12 March 2011

**my 1st entry**

Mcm mana nk mulakn yer...maklumlah sebelum ni silent reader jer...baca kisah hidup org...ni first time ber'blog'ing...so nk mulakn titipan ni agak sukar sedikit..

Xper la..bertatih2 dulu kn..like baby right??..esok lusa pandai la tu...

Sekurang2nya ada blog sdiri ni bolehlah diabadikan segala kenangan bersama family tersayang, ngan sedara mara n sahabat handai juga... 

Harap2 usaha sy nih xde la hangat2 tahi ayam...wewewewe.....semoga saya ada semangat utk ber'blog'ing...yeah..yeah..yeah....

Kita jumpa lg di next entry ya...

Da......

10 March 2011

**Salam blogger utk semua**

Assalammualikum semua...

Salam blogger dari saya.