:: OUR LOVE ::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

:: OUR LOVELY PRINCESS ::

:: OUR LOVELY PRINCE ::

Lilypie - Pregnancy

22 December 2011

:: Tentang Dhia ::


 suka sangat ngan cite ni
suka tgk dhia yg comei lote
suka tgk zikir yg hensem sokmo
jalan cite yg lain dr lain

next week cite ni dah abis
agak2nya macam mana lah nasib dhia kn
harap2 zikir tak kawen la dgn rose tu

tak sabar nak tunggu ending cite ni

13 December 2011

:: versi lama n versi baru ::

ni saje je nak mengisi masa 
yg tak berapa nak ada ni
walaupun sibuk ngan keje
masih berkesempatan 
nak memunggah pic2 lama 
and tetiba mata ni tertumpu 
pada satu gambar 
walau dah berconteng2 
tp kecomelan tetap terserlah 

and dipadankan pula 
dgn latest pic my little dotter 
and the result 
is
wah....tak sangka leh sama
cam photostat jer

utk anak mama
bila dah besar nanti
tgk yer pic ni
u like me kkkkkk
v
v
v
v
v
v

dua-dua comelkan
seriussssss...suka pic ni.......

08 December 2011

:: Antara Dua Cerita ::

now orang semua dok sibuk cite 
pasal filem Ombak Rindu



(sumber gambar dr google)

aku???
belum ada perasaan nak tengok pun
tak tau kenapa
maybe pelakon yang tak berapa nak minat kot
even hero dia jejaka idaman malaya
tapi mengenangkan heroin nya 
terus aku cam...
ermmm....tak de semangat

kalau la pelakon (herion la) tu 
berwajah "kemelayuan"
lagi syok kot
nmpk la kena ngan watak izzah
yang kekampungan kan
sebab bg aku tak perlu la nmpk moden sgt
tak nampak keasliannya

but kalau ada kesempatan 
aku tetap nak tengok
Ombak Rindu ni
cuma bukan sekarang la

filem yg aku buat aku tertunggu2
filem lakonan Tom Cruise
hero mat saleh yg hensem ni
aku memang suka filem action2 ni
so mmg tak sabar k
tgk kat rumah je pun
kat panggung tak boleh 
 cos tak de sape nk jaga my baby
filem ni adalah kesinambungan 
dari filem Mission Impossible:
MI (1996), MI 2 (2000) & MI 3 (2006)
and now yg ni MI yg ke-4
MI : Ghost Protocol

(sumber gambar dr google)
p/s : tom cruise ni tetap hensem kan
walaupun dah nak masuk 50
tak nampak tua

07 December 2011

:: rentetan dr peristiwa itu... ::

chewahhhhh..tajuk tak boleh bla....
hahahahaha

oklah..now continue...
entry sebelum ni aku ada cite pasal 
kamera kesayangan aku hilang kan…
now dah jumpa balikkkkk…
seronoknya….
alhamdulillah…
syukur sgt2…

kisahnya macam gini…
satu pagi ni dah siap2 nak pegi keje …
terus masuk keta ngan aleesya…
pas hubby duduk n start enjin dia pass kamera kat aku…
sambil cakap..”jom aleesya kita amik gambar….” 
aku ni kan memang suka snap2 pic….
terus je aku capai kamera tu 
(ms ni memang tak perasan kamera aku tuh).. 
pas snap bagai…
aku rasa setting tak betui…
cos aku ingat tu kamera hubby aku…
alih2 bila aku pusingkan kamera tu…
terus aku menjerit ….
sampai si aleesya terkebil2 la tgk 
mamanya menjerit macam hapa ntah….
hehehhe…lawak betul la…
cam ne la aku boleh tak perasan…lawak2…
then tanya hubby mana dia jumpa kamera ni…
dia ckp la ms cuci keta 
budak cuci tu jumpa bawah seat…
punya la aku cari bagai nak rak…
rupanya dok bawah seat aje….
hehehe…sabor je la…

so pas ni boleh la aku teruskan 
aksi tembak menembak ni…
suka nya hati aku….
lalalalalalala...... 

:: blog berwajah baru ::


asyik bertukar wajah jer blog aku nih 
selagi tak jumpa yg bkenan di hati 
selagi tu lah aku godek2 
aku belek2
nak tempah rasanya aku belum mampu lg
takpe lah wat sementara ni 
guna aje mana yg aku rasa ok 
ni rasanya kali ke berapa entah 
aku tukar
so
cari punya cari
akhirnya aku ketemu jua
aku nak kekal yg ni aje 
simple, menarik, and kombinasi yg sgt cantik 
kepada creator blog nih 
aku guna ko punya template k 

peace!!!

06 December 2011

:: 1 tahun 1 bulan ::

dah setahun sebulan usia anak mama…
makin hari makin bijak…
dah pandai berjalan 
walaupun masih keras jer kaki tuh…
jatuh bangun usah cakap la…
melangkah tetap diteruskan…
tak pernah putus asa…

mulut lak bising….
tak abes2 bercakap…
ayat yg selalu disebut...
”petaaaa…petaaaa…petaaaa…"
entah apa lak yang ingin disampaikan nya…
hehehehe…..serius comeiii…
walaupun tak faham…
tapi tetap layan k…
and she very exciting…
cos we respond what she doing and said…
pandai anak mama….

one more thing dah pandai tadah tangan 
utk baca doa
as a mum...i'm very proud k
cos she sangat2 la kecik lg
aleesya...aleesya


mama doakan semoga aleesya mjadi anak yg solehah….
anak yg mdengar kata…
dikurniakan akal fikiran yg cerdas, bijak…
n sentiasa dalam rahmat Allah s.w.t…

ALEESYA.....kamu adalah
permata hati kami
pengarang jantung kami

mama ngan papa 
SAYANG aleesya sangat2…
muahhhhh…





05 December 2011

:: kerana kelalaianku ::

sedih tul aku
entah cam ne la aku leh tak perasan 
padahal hari khamis minggu lepas baru je godek2 
sebab nak open account utk aleesya 
then hari sabtu berikutnya dah hilang 
konon nak bawak la g carnival bank rakyat kat town ipoh 
bila cari tak jumpa terus downnnn 
sungguh2 ralat hati aku ni 
RM400 tu….bukan sikit ok… 
duit tu aku usung la ke sana ke mari
kalau tahu nk berlaku mcm ni
sure aku takkan bawak merata alam
cuma aku konfius sama ada 
duit tu jatuh masa aku nk amik 
barang lain (aku simpan dlm handbag –dlm sampul duit lg) 
atau aku salah letak….
adoyai….
puas dok pikir…
sampai sakit kepala aku nih…

kalau betul la dah hilang…
makna kata aku kena ganti la…huhuhu…
sebab salah aku kan…
tak pe la nak…itu duit kamu..
kerana kelalaian mama….
mama WAJIB ganti la…
sob…sob…sob..