:: OUR LOVE ::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

:: OUR LOVELY PRINCESS ::

:: OUR LOVELY PRINCE ::

Lilypie - Pregnancy

28 October 2011

:: Mimpi......... ::

setiap kali tido kalau bermimpi
mmg masalah kat aku

bangun pagi jer
rasa mengantuk yg amat sangat
badan lak terasa letih
rasa macam buat kerja berat
padahal tido awal jer

camne la nak bg tido tu lena sgt2
and kalau mimpi pun
takde la nk rasa penat or mgantuk

inilah yg berlaku kat aku
mcm mana aku nak hadapi keadaan aku hari ni
sampai ptg karang
huwaaaaaaa…mau pengsan sat lg


24 October 2011

:: Aku kehilangan..... ::

Berita terkini : Kamera hilang
Mood : Tension….sedih giler….dah puas cari…
tak tau hilang kat mana atau aku tsalah letak…
aku SAYANGkn momento yg dirakamkn….
penuh dgn pic2. my dotter…
tak sempat aku nk transfer ke external hardisk….
actualy ada cite di sebalik khilangan kameraku ni…

Minggu lepas ada la perbincangan kecil antara aku n my hubby... 
**perbincangan kecil la sgt**….
ni sebab gara2 nak beli kamera baru la konon….
maklumlah kamera sedia ada pun yg old fashion punya 
but still boleh gunapakai…
and hajat hati nak tukar la yg baru…
kalau dapat grab one dslr pun ok gak…
**besar cita2kan tp tulah yg dihajati pun**
and lepas disuggest oleh member hubby aku….
dan oleh kerana pikiran hubby aku yg telah diracuni….
maka dia propose amik Sony NEX-5….
aku lak lebih bminat dgn Nikon DSLR….
Itu baru perbincangan jer…
belum pun beli…

and hari sabtu lepas camera aku hilang …
hajat hati nk transfer ke external..cari2 tak jumpa pulak…
ingatkn tertinggal kat opis…
kat opis pun takde….
adoyai…..
ni la panahan setiap kali nk beli barang baru….
barang sedia ada mesti ada problem @ rosak takpun hilang dr simpanan….
macam tau2 jer khidmat “dia” tak diperlukan lg….
tapi takde niat pun nk buang @ nk jual @ nak tukar camera tu….
sebab ia masih elok and still boleh digunakan....

so...redha je lah…apa nak buat…benda dah hilangkan…..
nak jumpa balik belum tentu..
tapi terkilan sangat2 sebab tak sempat
nk copy semua gambar2 n video dalam camera tu....


**Sony NEX-5  vs  Nikon D3100 **

 ni sony Nex-5....actualy byk version
and latest punya model...
tak silap Nex-7
Nex-5 ni comel...ringan..function lebih kurang DSLR
Boleh bawak gi mana2 sebab kecik n cute jer



And ni pulak Nikon D3100
Hubby cakap besar gedaung
Nak bawak usung sana sini susah
Walaupun mantop tp agak kurang praktikal
Sebab nak pakai pun utk kegunaan sendiri jer
Tak perlu nak pakai yg havoc2
Janji gambar yg diambil superb sudah..
>ni pendapat my hubby<
so...aku nk pilih yg mana satu ni???
pening2

18 October 2011

:: mood > sedih, geram, benci, marah ngan sikap manusia yg kejam itu< ::

tak tau nak gambarkan perasaan ini
selepas melihat foto baby yg dikelar oleh ibunya sendiri
sedih, geram, benci, marah
semuanya mjadi satu

apalah dosa bayi itu sehingga terpaksa
diperlaku sebegitu rupa
dimanakh nilai kasih sayang dalam jiwa ibu muda itu
sekalipun marah sebab keluarga teman lelaki tidak menerima dia dan bayinya itu
takkanlah sampai dikelar tubuh bayi itu sehingga keluar segala isi perut
Allahuakhbar........Subhanaallah............
Allahuakhbar......

tak terkata saya dibuatnya
hanya linangan air mata yg turun membasahi pipi


15 October 2011

:: mengemas...mengemas.....n mengemas.... ::

hari ni el
tak sampai hati nk tinggalkn si kecil saya
demamnya masih tak kebah lg
jap gi nak bawak gi klinik

dan disebabkn hari ini EL
kami, suami isteri sepakat utk mengemas rumah
maklumlah hari2 biasa
tak terkejar dek tangan utk membersihkn segala isi dalam rumah
setakat sapu sampah tu masih mampu dilakukan
tapi kalau nak mop lantai...
biasanya hujung minggu je lah

so hari ni pulun 
dr ruang tamu hinggalah ke dapur
sementara si kecik saya sedang lena
haruslah kami menghabiskan keje2 kami
kalau tidak memang haru
mana nk buat keje rumah n 
mana nk layan si kecik yg saya sayang sgt2 nih

sambil2 tu sempat jgk saya masak kn bubur > utk buah hati saya<
biar semuanya siap serentak
pas ni boleh la merehatkn n m'guling2 kn diri

:: T.D.A.T ::

lum rasa mengantuk 
lagipun tengah jaga si kecik > buah hati saya <
tak sihat dia hari ni...
tetiba je demam panas
sian anak mama

semoga anak mama cepat sembuh yer

la ni tengah dok layan cite The Day After Tomorrow > T.D.A.T<


exceli cite ni dah tayang banyak kali
tapi bila tiap kali nonton
sure rasa jantung ni nak tercabut
aksi2nya amat mendebarkan
erm...tak taulah kalau benda2 ni terjadi in reality kan

semoga kita dijauhkan segala musibah

11 October 2011

:: penyakit "M" melanda ::

lamanya tak update blog
hanya BW jer
tapi tu pun tak tinggalkan jejak
sebab apa tak update


ha…….penyakit M melandalah
banyak benda nak dicatatkan
tapi tu lah bila M menyerang
tak de makna lah lagi


bila la nak rajin ni…..