:: OUR LOVE ::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

:: OUR LOVELY PRINCESS ::

:: OUR LOVELY PRINCE ::

Lilypie - Pregnancy

30 April 2011

:: BEN ASHAARI GEGAR BLOGGER BARU ::

tak jemu2 aku join 
segmen en. ben ni
ada masa free je boleh join pun

kalau tak de masa
mmg tak dapat nak join
just boleh review jer

ok sape2 yg memenuhi syarat en. ben ni
sila lah klik banner kat bawah ni k

28 April 2011

:: my besday contest!!! ::




meh ramai2 join GA ni
mudah dan senang je
nak join klik banner kat atas tu k

PUKUL BERAPA SAYA DILAHIRKAN?

saya teka pukul

10:15 PM

~~saya dah follow dua2 blog tu k~~
~salam kenal dr saya~~

27 April 2011

:: Adni Turns 2 Giveaway::



happy bday adni
be a good girl k

and sape2 nak join GA ni
mehla klik banner kat atas tu k


:: luahan hati mama ::

hari ni mama amik aleesya macam biasa
tapi ada bite yg tak best
tapi bagi mama best la
tak payah nak perah otak
nak buat cite

mesti pelikkan mama cakap mcmni....
ok..citenya begini

pengasuh aleesya bg tau kat mama
yg dia jaga aleesya sampai hujung bulan ni
berubah jgk la air muka mama
walaupun dalam hati gile2 punya happy

dia cakap aleesya kuat nangis
sampai dia tak boleh buat keje
sampai nk g tut..tut...pun kena bawak aleesya masuk toilet
mak aiiii.....sampaii gitu sekali 

suka hati jer kata anak mama yer...
setahu mama la
dulu bukan main dok puji lg si aleesya ni
kata senang jaga
tak banyak ragam
alih2 boleh pulak kata mcm tu

tak pe lak aleesya
mama pun tak heran sgt
kalau dia jaga anak mama ok tak pe la jgk

ni tak, kekadang mandi kekadang tak
tukar lampin pun dua kali 
dari pg mama hantar sampai ptg mama balik amik aleesya
botol susu tak usah ckap la
penuh dengak karat
ishhh...tak boleh mama bayangkan aleesya minum 
susu dengan botol tu
bagi dua botol, satu botol jgk yg dia guna

dah bagi berus n pencuci pun 
tak reti2 nak bersihkan
mama ni malas nak sound2 org
mama bg hint jer aleesya
memang dia nih jenis yg tak faham bahasa gamaknya
lagi satu pengasuh aleesya ni 
suka sangat cuti last minute
tgh siap pergi keje 
dan2 tu la sms or call
kata tak boleh nak jaga
aduhhhh...pening seh kalau gitu
terpaksa la mama or papa amik cuti....
tension...tension....

kalau sekali sekala tak per
ni kalau tiap2 bulan ada je cuti...mcm mana
mama ngan papa simpan cuti utk aleesya
mana la tau kot2 sakit ker kan
(tapi mama doakan aleesya dikurniakan kesihatan yg brpanjangan...amin)
takpun utk emergency ker, utk family matters ker
ni tak...guna cuti utk org len lak
 tak suka....tak suka....

kalau aleesya nak tahu 
sebelum ni kan mama ada wat entri pasal
dah berjaya mencari pengasuh baru untuk aleesya kn
semuanya sebab ni la

sebenarnya mama awal2 lagi dah cari org lain
dah dapat pun
ingat nak bagitahu kat dia jumaat ni
tup2 dia cakap dulu
mcm tau2 jer aleesya

senangla keje mama kan
dan
mama rasa tak rugi pun
tapi yg tak best tu
mcm dia nak salahkan aleesya lak
biasala budak2 kan..kalau tak menangis bukan budak la namanya
yg pelik tu kata suka budak...tapi ni aper cer

mama memang tak berkenan dgn dia ni
tapi papa yg dok beria nak hantar
dan time tu tak jumpa pengasuh lain
TERPAKSA la mama setuju

tak pe la aleesya 
mama banyak pilihan
tak ok yg A kite pegi yg B 
tak ok yg B kite pegi yg C
sampai la mama cari yg betul2 sesuai dengan aleesya k

sepanjang mama menjaga aleesya
alhamdulillah
aleesya mmg tak banyak ragam
"sayang anak mama sangat2"


23 April 2011

::BEN ASHAARI CARI BLOG LAH !::


salam semua
kembali bersama segmen dengan en. ben
sape-sape yg nak join boleh klik SINI YERRR


ok...kite kembali ke soalan yg telah diberikan oleh en. ben 

V
V
V
V

 Siapa yang mempengaruhi aku untuk membuat blog
*
*
*
Actually tak de sape pun pengaruhi aku utk mencampakkan diri
dalam dunia blogging ni
dulu aku dah ada blog
disebabkan kesibukan tahap melampau
sampai blog sendiri pun dah lupa namanya
apatah lagi id dan password
nak mencari punya la maleh
alih2 buat baru je la
jadi sekarang ni nak menyambung kembali
apa yg telah hilang dulu
banyak benda yg aku kena belajar lagi
tengok je la blog aku yg tak siap ni


Siapakah sumber inspirasi aku
*
*
*
em....ramai kalau nak dikirakan
salah satunya
blog ni >>>>>>IBUAYAHDAMIA &
DAMIAQISH
dari dulu lagi suka sangat follow blog diaorg ni
kira mereka2 ini mjadi sumber inspirasi aku lah




20 April 2011

::selesai sudah::

Alhamdulillah…
insyaAllah masalah aku akan berakhir
huhuhu…kalau tak
tak tahu lah nak habaq

aleesya pun dah besar
harap sangat kat tempat baru nanti dia ok
dan org2 kat sana pun jenis yg ok jgk
tak nak ada masalah
yg buat aku rasa tak puas hati

walaupun berat rasa hati ni
tapi ini yg terbaik utk dia

ye la..kalau nak yg tip top
bek jaga sendiri kan
but aku belum mampu lg
tunggu lah
insyaAllah
memang hajat aku
nak melihat anak membesar depan mata
dengan hasil usaha aku sendiri
akan kesampaian….

19 April 2011

::aku dalam kepeningan::

hari ni public holiday
aktiviti >> lepak kat rumah bersama family
mood>> happy lor.......
maklumlah cuti kan
tapi esok tak best
sebab dah kena g keje balik

sebenarnya kepala ni dok pening
pikirkan pasal nanny aleesya
nak tukor ke idak
ermm....nak antar taska...
kejap rasa ok
kejap rasa tak ok
tapi TERPAKSA anto jgk
sbb
keje aku sekarang ni tak provide cuti
nk cuti
kena tunggu next year
dan kalau aku amik cuti
gaji kena potong >> dah la gaji ciput je
(kalau nak tahu kat opis aku ni, setahun keje baru
dapat cuti tahun.......lama tuuuu)

huhuhuhu
inilah masalah aku
sbb apa aku kena anto aleesya g taska

huiuhhhhhhh pening kepalo nih
dok pikir....

aleesya sayang....
macam mana nih
mama ngan papa dah pening kepala ni

?????????????????????





14 April 2011

:: edit mengedit ::

aku suka sangat mengedit gambar
suka buat sesuatu yg aku rasa cantik pada pandangan mata aku
aku ni tak lah pandai sangat
masa study dulu pun
aku tak amik subjek yg ada kaitan dengan seni ni
last belajar pun masa form 3

tapi terus terang aku cakap
aku mmg suka bab2 seni ni...
lebih2 lagi seni melukis
tapi bila zaman dah makin canggih
maka makin lg up la hasil keje seni kan

walaupun tak genuine
tapi berbaloi la
sebab gambar2 yg dihasilkan
lagi menarik dan tertarik

kalaupun gambar yg diambil dah cukup menarik
tapi kalau kita bagi tambah sesedap rasa
lagi ummmmmppphhhhhhh la jawabnya

mcm aku nih
suka sgt klu gambar yg aku amik
aku beri impak yg gempak2
tapi tak de la gempak sangat pun
poyo je kan aku nih
sekurang-kurangnya 
org kata sedap la mata memandang

tapi serius la
aku memang suka sangat mengedit gambar
cuma aku belum pass lg
edit dalam adobe photoshop

so penyelesaian nya
cari la website2 yg sesuai 
utk aku edit gambar2 aku
hehehehe.....
tu jer yg mampu


 ni la salah satu pic yg aku suka bangat
hasil edit'an tangan aku ;P

BEN ASHAARI GEGAR LAGI!


walaaaaa....dtg lagi...
aku ni tak jemu orgnya
sekadar nak memeriahkan suasana
walaupun tak sempat nk mengaktifkan diri
tapi ada hati nak tinggalkan jejak
sape2 yg beminat
moh la ramai2 kite serbuuuuuuuuu
ini bloggggg >>> SINI

:: dua hari rasa macam dua tahun da ::

tu la
rasa macam lama tak jenguk my blog
padahal baru dua hari jer pun miss
hehehhe
tapi terkilan la jgk
tak dan nak bw blog kekawan

kat opis dah tentu la sibuk ngan kejekn
kat rumah pun sibuk  jgk
nak layan anak
nak layan suami
nak wat keje rumah lagi
huhuhu
bila masa la nk jenjalan kat blog kekawan kn

ni pun sbb anak dah tido
en suami lak ada keje
jadi boleh la mengupdate blog aku yg x seberapa nak meletop nih
maklumlah
banyak benda nak kena belajo
banyak bendo yg aku tak faham
banyak bendo yg aku kena tahu
so kesimpulannya
kena la  wat one by one kan

oklah...aku nk jenjalan jap...
nak tinggalkan jejak
harap tak terbantut la niat aku nih
takut cakap jer poyo...
nak ber'bw'
tapi habuk pun tarak


sekadar gambar hiasan


12 April 2011

:: award ::

wa.....baru je dapat on ni
maklumlah busy skit sejak dua menjak ni
dan tak sangka lak
dapat award lagi

terima kasih ezumie esbarisma 
sebab sudi bagi award kat saya ni


08 April 2011

:: mAhArAJA lAwAk ::

layan jugak cite2 macam ni
al-maklumlah tinggal berdua je ngan aleesya
aleesya pulak dah tito
tinggallah mamanya keseorangan

jgn ditanya papa aleesya
malam ni, esok, lusa...busy jer
tak suka....tak suka
tapi nak buat macam mana
dah diberi dimandat utk melaksanakan tugas
yang tak berbayar....
huihuihui.............

erk....nk cite pasai mAhArAjA  lAwAk
tp takde mood la
nak layan je
 best ke idak
citarasa memasingkan

 layannnnnnnnnnnnn

**gambar ihsan dari astro.com.my**

:: YES.....akhirnya....::

Waaaa…..best…best…
SAYA MENANG!!!
SAYA MENANG!!!
SAYA MENANG!!!
Hahaha...

Gilo ke apo
Ingat ni pertandingan ratu cantik ker

Setakat masuk sape paling pantas
Semua org boleh menang
Apalah sangat kan
Ye tak?????

Tapi tax tipu woooo
Bangga dowh
Bila tengok nama tersenarai
Weeeeeeee.........
Hati berbunga riang tu
Rasa macam dapat bunga dari sang kekasih lah
Hahahaha.......
Poyo jer kan

Bukan apa tau
Saya ni masih baru lagi
Bak kata org
Baru nak merangkak2
Bila tersenarai tu
Rasa macam tak percaya jer
Senyum sorang2 depan PC nih
Heheheh....

Apa-apa pun
Gegar blog ni memang best
Bila ada kesempatan je boleh join
Kalau dah busy
Hanya mampu jelling-menjeling jer

***kredit to Mr. Ben***

07 April 2011

BEN ASHAARI KASI GEGAR 1000 BLOG ( 7 )


http://www.benashaari.com/2011/04/gegar-1000-blog-7.html

 iniblogana.blogspot.com

mohdsukuribrahim.blogspot.com

papankekunci.blogspot.com

BEN ASHAARI KASI GEGAR 1000 BLOG ( 6 )


ni jawapannya



:: ke'busy'an melanda ::

wa..........
nak nangis rasanya
banyak sangat keje nak kena settle
( nak terjah ben punya blog pun x sempat )
( apatah lagi nak bw )
( ni pun curi-curi masa almaklumlah bos tak de)
cuti pulak dibekukan
ye la...kalau cuti 
office tak de orang la jawabnya

tak per la
dua bulan je pun
pastu boleh la rest
ingat nak cuti-cuti malaysia
tapi tengok dululah
kalau budget mengizinkan




05 April 2011

:: asmara ::

ha...jangan dok pikir yg bukan2 k
maksud saya ini celita
(sila scroll ke bawah kalau nk tahu) 
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

 taraaaaaaaaaaa
ini lah yang saya maksudkan



suka sangat ngan cite ni
jalan cite yg menarik
lagu tema yg memang kena dengan jalan cite 
suka sangat

setiap minggu mesti dok ternanti-nanti
kesinambungan jalan cerita ni

best..best...best....

04 April 2011

GEGAR 1 RIBU BLOG APRIL BERMULA




first time ni
nak mencuba
maklumlah saya orang baru
harap tak kisah ek

02 April 2011

:: Balik KL ::

Yeay....
hari ni aleesya balik KL
jumpa nenek ngan tok
mesti nenek ngan tok rindu sangat kat dia

harap sangat cuasa ok 
sampai petang
 
semoga perjalanan kami dipermudahkan olehNya
dan kami selamat sampai ke destinasi kami

01 April 2011

:: Gundah Gulana ::

mana tak gundah gulana 
dok memikio papa ngan aleesya kat rumah
kebetulan hari ni pengasuh aleesya cuti
papalah yg kena jaga aleesya

mama tak boleh cuti
sbb mama memang kena keje
opismate mama dah bersalin
dua bulan mama kena buat keja sorang2

berbalik kisah papa n aleesya
(x mau cite pasal keje)

hati mama memang dok risau ni
macam mana lah aleesya
harap-harap sgt tak meragam
bukan apa
takut papa tak boleh handle sorang2

pagi-pagi aleesya dah bangun
kena mandi awai hari ni
cian anak mama
sejuk yer
tak per
bukan selalu kn
nasib baik mood dia ok

dari pagi tadi mama asyik call and sms papa
bukan nak tau pasai papa jer
tapi anak mama jugak
alhamdulillah
semua baik-baik belaka
aleesya tak meragam ok
merengek-rengek tu biasala
baby kan

bagus anak mama ni
ok la mama nak sambung keje
banyak nak kena buat

(boleh la buat keje dgn aman.....:)