:: OUR LOVE ::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

:: OUR LOVELY PRINCESS ::

:: OUR LOVELY PRINCE ::

Lilypie - Pregnancy

13 August 2012

:: betul-betul menakutkan....::




semalam memang hari paling malang bagi aku
first time tengok and merasainya
nasib baik lah tak panik
kalau tak....tak taulah nak cakap
sampai sekarang masih teringat-ingat
trauma agaknya kot

begini la agaknya bagi 
orang yang pernah alami sendiri
sangat-sangat menakutkan....

macam biasa, lepas masak untuk berbuka
aku mengemas la apa yang patut
kebetulan laki aku dah kuar
sebab dia meniaga bulan puasa ni
jadinya tinggal aku berdua jer dengan aleesya

sebelum aku berbuka 
aku bagila aleesya makan dulu
sebab bila tinggal berdua dengan dia
susah nak control 
bila tiba aku nak berbuka nanti

sebelum tu aku panaskan la ikan goreng
then bawak la se kecik tu makan 
pas tu aku bau benda hangit
aik...dalam hati berkata
sape la masak sampai ke sini baunya
makin lama makin kuat pulak
aku rasa tergerak nak menjengah ke dapur
kot-kot aku yang masak kn
then
bila aku jengah jer
YA ALLAH.......kuali aku terbakar....
dengan api yang marak..
aku terus letak pinggan...
lari ke dapur...
tutup api gas
tapi kuali masih lagi terbakar tuh...
aku amik air...aku curah atas kuali
sekali ko...
berasapppppppp dapur aku....
aku dah pedih-pedih mata menahan asap tebal tu
then aku angkat kuali yang masih terbakar
campak terus dalam toilet
aku amik air terus simbah lagi
huhuhuhu
menakutkan weiiiii
first time tengok api yang marak giler
rasa nak tercabut jantung aku
nasib baik la aku cepat
kalau tak
ermmmm....
tak nak cakaplah....
huhuhuhuhu.....
serius sampai sekarang masih terbayang-bayang
api tu

kesan dari tu dapur aku dah berjelaga
aih......dengan bau hangit yang meloyakan lagi
memang seram la bagi aku

nasib baik la aleesya tak ikut aku ke dapur
elok jer dia dok depan
tapi menangis tetap menangis 
sebab aku tinggalkan dia

ni la kalau dah cuai sangat
dok biarkan api terpasang
haihhhhhh...menyesal aku tak check  

but syukur sangat-sangat 
tak ade apa-apa yang berlaku
tapi kalau aku lambat sikit la
erm....tak beraya aku tahun ni
 
sumber dari google
lebih kurang gini la kuali aku terbakar
serius menakutkan kan......api dok menari2 gitu
huhuhhuhuhhu


10 August 2012

:: 21 hari sudah.....::



dah 21 hari kita berpuasa
dan hari ni berkesempatan nak update blog
tak tau la sebab apa dok bertangguh 
asyik blog walking ajer
sampai blog sendiri tak berupdate
ni malas punya pasal
lagipun tengah kekeringan idea kan
mana mau 
ye tak

tinggal lagi seminggu lebih nak sambut raya
persiapan raya lum mula lagi
maklumlah di saat perut makin membesar
nak berjalan pun rasa tak berdaya
insyaAllah esok baru nak bershopping
kesian lak si kecik tu tak berbaju pulak nanti
padahal baju dia ada jer yang belum pakai
tapi untuk raya ni 
kenalah special sikit kan

harap-harap untuk dua hari ni 
dapat la cukupkn apa yang tak de lagi
kira all out la

then ahad kalau boleh before sambung shopping
nak mengemas rumah
nak tukar langsir
basuh segala cadar dan sarung bantal
harap-harap semua nya dapat diselesaikan
dengan jayanya
baru lah dapat shopping dengan penuh kelegaan gitu

antara list yang dah disiapkan untuk raya ni :-
duit raya > dah tukar
langsir dah ada > mak bagi...baru pakai sekali..jimat ok
baju melayu en. somi > dah ada....tak aci...huhuhu

hohoho...baru tu jer k
yang lain belum lagi
ni gara-gara malas la ni
tak de semangat sungguh nak beraya
 haihhhhhh