:: OUR LOVE ::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

:: OUR LOVELY PRINCESS ::

:: OUR LOVELY PRINCE ::

Lilypie - Pregnancy

23 February 2013

:: sakit kepala @ kepala sakit ::

dah beberapa hari sakit kepala
pulak tu 
sakit sampai ke tengkuk
ke sebab tak cukup tido yer

tapi
dulu masa mengandungkn adam
pernah diserang sakit yang amat sangat
rasa kepala tu diperah-perah
and ditarik-tarik
sakitttttt gilerrrrrr
nak membongkok tak boleh
nak batuk pun tak boleh
nak bersin pun tak boleh
kesiankan 

sebelum pregnant pun ada jugak
tapi kerap berlaku time tidur
tengah-tengah malam pulak tu
sedar-sedar je 
terus sakit

nak explain pun tak reti macam mana
tapi kesakitan yang dialami 
memang tak tertanggung..
tahan je mampu, ubat tak makan
sebab tak nak dibiasakan
last-last pejam pejam mata 
tahan sakit
then sambung tidur balik
bangun pagi
dah pening-pening
dalam setahun ada la lima kali
penyakit ni datang

then masa pregnant aleesya 
takde lak sakit kepala macam tu

time adam ada balik
hmmmm.....jumpa doc
doc kata takde apa
maybe sebab stress
or berkaitan dengan mata

nak kena jumpa doc lagi ni
takut ada penyakit lain pulak
harap-harap takde la
takut ok

pic from google

19 February 2013

:: pilihan yang sukar ::

peningnya kepala ni
dok pilih warna
tak tau nak amik yang mana satu
banyak sangat warna yang menarik
ikutkan mata nak yang garang-garang gitu
ikutkan hati nak warna yang mendamaikan
mana satu lah agaknya pilihan kalbu yer

kalau boleh nak la cari warna-warna
yang boleh di 'mix + match'kan
senang la nanti nak pasang curtain kan

actually dah ada dalam list
antara yang menjadi idaman hati

keepsake rose
prairie dust
green shoot
heart yellow
yellow jasmine

tapi tak pasti nak letak kat mana
sama ada
living room
or
kitchen + dining room
or 
family area

yang lain-lain tu kendian
settle satu-satu dulu

adik bagi link ni
suruh survey
cantik-cantik warnanya
panduan yang sangat bagus
untuk orang seperti aku

;-P


15 February 2013

:: entry untuk hari ini ::

esok and lusa cuti
dalam kepala otak ni macam-macam nak buat
tapi 
selagi hal rumah tak settle
selagi tu la tak bergerak apa yg dirancang

orang lain kalau balik rumah je
mesti happy kan
tapi tuan tanah ni
tak happy kot
bukan tak besyukur tau
tapi sebab semua dalam rumah ni lintang pukang 
dah macam kapal karam yang 
tak berapa nak karam

penat mata ni memandang
penat lagi otak memikir
bilakah semua ni akan berakhir

macam cuti CNY beberapa hari yang lepas
pas balik bandor
sampai rumah hari senin
selasa and rabu cuti
cuti sesaje
boring giler sebab takleh nak buat apa-apa
hanya buat yang rutin jer

yang lebihnya melayan 
anak-anak kesayangan
sib baik ada puteri and puteraku
dapatlah aku bermanja dengan diorang


** la ni adam dah cerdik..tak mo baring...mau dipegang aje...huhuhuhu...adam
jangan la jadi macam kakak kamu dulu...mama nak buat koje pun susah...
ni la akibatnya kalau balik bandor..ade je yang dok melayan dia..dah sedap dipegang...
sekali letak dalam baby kot...ha..amekaw...menangis
kua-kuat...yang jadi mangsa...mama la...huuhuhuhu.....harap kat rumah
pengasuh perangai nya tidaklah sebegini...nanti susah lak jadinya..adam..o...adam...**

**aleesya pulak makin besar ni makin cerdik...ada je keletah dia..
dah pandai marah orang, dah pandai merajuk, dah pandai tak nak kawan
mama, adik and papa, and macam-macam lagi lah...
paling kelakar kalau mama tengah cakap dengan papa..
tetiba dia menyampuk..."sibuk jerrrrr"..sambil menjeling kite...
amboi anak..sudah pandai yer kamu...sape la punya perangai yang kamu ikut ni
yang pasti bukan mama k...hahaha.....

walau apapun kamu berdua tetap di HATI mama papa selamanya
permata yang sangat bernilai
yang tak akan ditukar ganti

kamulah KEKUATAN mama papa
NYAWA kami yang berharga
SAYANG KAMU 






14 February 2013

:: happy birthday to me @ 13.02.13 ::

semalam genap la umur aku 33
huhuhuh...sudah bertambah lagi satu angka
pada 13.02.13
**cantik jgk no ni**
semoga aku sentiasa sihat 
dan hidup gembira di samping 
family tersayang
dimurahkan rezeki aku sekeluarga
dan sentiasa berada di bawah keredhaan Illahi

makin meningkat usia ni
makin takut pulak aku nak hadapi hari2 depan
sangat takut ok
yang mampu aku buat
aku usaha
aku berdoa
dan keputusannya biarlah
Allah s.w.t yang tetapkan
kerna Dia Yg Maha Mengetahui 
apa yang terbaik untuk umat-Nya 
yang lemah lg hina ini

so far takde celebration spesel pun
coz my hubby pun g kursus kat lumut
so smlm just rehat kat rumah ngan anak2 kesayangan
and hari ni baru start koje
mood > kesunyian + keboringan <
kahkahkah...cos org lain masih bercuti