:: OUR LOVE ::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

:: OUR LOVELY PRINCESS ::

:: OUR LOVELY PRINCE ::

Lilypie - Pregnancy

28 March 2013

cerry berry


dari hari jumaat lepas
sampai la semalam
my son cirit birit
sian dia
dua kali jumpa doc
alhamdulillah pagi tadi dah ok

nasib baik kes dia tak teruk
cos doc cakap tak nampak dia dehydration
muntah-muntah pun tak ada
kencing pun ok
so doc cuma bagi air garam jer
mama dia siap google pasal cirit-cirit ni
memang tak de pengalaman kat baby
sebab masa Aleesya memang tak kena

so sepanjang dia cirit tu
adalah jugak dia merengek
tapi ada waktu-waktu tertentu la
alhamdulillah malam dia tidur lena
bangun nak susu je

tapi masa nak wash dia punya cerry tu
terjerit-jerit dia
maybe pedih kan
lepas sapu krim yang doc bagi
kat punggung (punggung naik ruam..merah2 gitu)
then baru ok


risau tetap risau
takut la jadi lagi teruk
macam kes rotavirus tu kan
last-last cari petua nak kurangkan cirit-birit ni
jumpa lah
rata-rata bagi air gandum 
(tepung gandum + air suam)
so try la bagi jugak
alhamdulillah
najis Adam dah bertukar
dari warna hijo ke warna asal
dan ciritnya tak la sekerap seperti sebelumnya
then
punggung dia pun dah kurang merahnya
suka-suka-suka

my officemate suggest amik suntikan Rotavirus
bila google
jumpa link ni >> rotavirus <<
syukur sangat-sangat
dipertemukan ngan artikel ni
kalau tak....
Wallahu a'alam...